Kurser och Hjälpstuga

Kurser

För att gå en utbildning hos oss krävs att du först blir medlem i riksorganisationen, SeniorNet Sweden. Medlemskapet kostar 250 kr per kalenderår och betalas till SeniorNet Sweden. Samtidigt gör du en anmälan till SeniorNet Solna-Sundbyberg. Anmäl dig här 

För att gå någon av våra kurser måste du också anmäla dig till oss, SeniorNet Solna-Sundbyberg. Det bästa är om du skriver ett mail till solnasundbyberg.seniornet@gmail.com och uppger ditt namn och det telefonnummer vi kan nå dig på. Vi kommer sedan att ringa dig någon av de närmaste dagarna, ofta samma dag, och prata vidare om vilka behov du har. Om du föredrar att anmäla dig per telefon, ringer du: 0763-44 46 48.

Datakurser

Vi erbjuder i första hand nybörjarkurser. Vårt mål är att också kunna hålla fortsättningskurser i samma utsträckning men för att detta ska bli verklighet krävs fler handledare.

Kurserna omfattar 10 x 3 timmar och äger rum i Allaktivitetshuset i Sundbyberg. Undervisningen sker i långsam takt och i små grupper; maximalt sex kursdeltagare plus handledare i varje grupp. Kostnaden är 275 kr som betalas till bankgiro: 5686-4119.

Höstens kurser kommer att starta runt månadsskiftet september – oktober. Närmare upplysningar kommer i slutet av sommaren att publiceras på startsidan (fliken ”Hem”).

Surfplattekurser

Kurser på surfplatta (android och iPad) omfattar 3 x 3 timmar. Kostnaden är 150 kr och pengarna betalas till bankgirokonto 5686-4119.

Hjälpstugan

I Hjälpstugan kan du som är medlem få hjälp med att lösa problem på dator, telefon och surfplatta. Hjälpstugan är öppen 2 timmar en gång i veckan under kursperioderna och tjänsten ingår utan extra kostnad i medlemskapet.

Hjälpstugan är öppen på torsdagar klockan 17.00 – 19.00 från och med 8 september. Observera att det är ny tid från hösten 2022.

Alla medlemmar är hjärtligt välkomna!

Observera! Om ditt ärende är mycket tidskrävande som exempelvis rensningar och/eller uppdateringar, kanske vi inte hinner bistå dig eftersom våra resurser i Hjälpstugan är begränsade. Då hänvisar vi dig till varuhuskedjor inom hemelektronik, t.ex. Elgiganten och Kjell & Company. Kostnaden där brukar avgöras av hur lång tid arbetet tar, om material måste inköpas samt om du har en försäkring.

Hitta till vår lokal – Allaktivitetshuset, Sturegatan 10, Sundbyberg