Kurser och Hjälpstuga

Kurser

För att gå en utbildning hos oss krävs att du först blir medlem i riksorganisationen, SeniorNet Sweden. Medlemskapet kostar 250 kr per kalenderår och betalas till SeniorNet Sweden. Samtidigt gör du en anmälan till SeniorNet Solna-Sundbyberg. Anmäl dig här 

För att gå någon av våra kurser måste du också anmäla dig till SeniorNet Solna-Sundbyberg. Det bästa är om du skriver ett mail till solnasundbyberg.seniornet@gmail.com och uppger ditt namn och det telefonnummer vi kan nå dig på. Vi kommer sedan att ringa dig någon av de närmaste dagarna, ofta samma dag, och prata vidare om vilka behov du har. Om du föredrar att anmäla dig per telefon, ringer du: 0763-44 46 48.

Datakurser

Vi erbjuder i första hand nybörjarkurser. Vårt mål är att också kunna hålla fortsättningskurser i samma utsträckning men för att detta ska bli verklighet krävs fler handledare.

Våra kurser äger rum i Allaktivitetshuset, Sturegatan 10 i Sundbyberg. Undervisningen sker i långsam takt och i små grupper med maximalt sex kursdeltagare plus handledare i varje grupp. Kostnaden är 275 kr för de kurser som omfattar 30 timmar och 200 kr för de kurser som omfattar 20 timmar som betalas till bankgiro: 5686-4119.

Tisdagen den 7 februari klockan 17.00 startar den nya, kortare kursen på dator.
Utbildningen omfattar 10 x 2 timmar. Handledare Victor Nilsson.

Tisdagen den 14 februari klockan 10.00 startar den längre datorkursen, 10 x 3
timmar. Handledare Ronny Westberg.

Surfplattekurser

Kurser på surfplatta (android och iPad) omfattar 10 x 2 timmar. Kostnaden är 200 kr och pengarna betalas till bankgirokonto 5686-4119.

Hjälpstugan

I Hjälpstugan kan du som är medlem få hjälp med att lösa problem på dator, telefon och surfplatta. Hjälpstugan är öppen 2 timmar en gång i veckan under kursperioderna och tjänsten ingår utan extra kostnad i medlemskapet.

Hjälpstugan kommer att vara öppen på torsdagar klockan 17.00 – 19.00 under våren fram till 15 juni 2023.

Alla medlemmar är hjärtligt välkomna!

Observera! Om ditt ärende är mycket tidskrävande som exempelvis rensningar och/eller uppdateringar, kanske vi inte hinner bistå dig eftersom våra resurser i Hjälpstugan är begränsade. Då hänvisar vi dig till varuhuskedjor inom hemelektronik, t.ex. Elgiganten och Kjell & Company. Kostnaden där brukar avgöras av hur lång tid arbetet tar, om material måste inköpas samt om du har en försäkring.

Hitta till vår lokal – Allaktivitetshuset, Sturegatan 10, Sundbyberg